• "Officiële website van Pascal Nöbel"
  • "Rowen, de jongen die diep in mijn hart zit"
  • "Live samples van Pascal kunt u hier ook vinden"1986 begint het allemaal voor Pascal. Hij schrijft op een avond een liedje, bedenkt er een melodie bij en stuurt het bandje naar Roy Beltman van Corduroy. Tevens ging Pascal met het liedje winkel in en winkel uit om het te laten horen aan het publiek. Twee meisjes uit zijn klas deden mee als achtergrond zangeressen. Ze kregen hier 5 gulden voor. Ook kwam hij hiermee in de krant -waar zij hem voor 7 in plaats van 14 jaar aanzagen- en zong het liedje uiteraard ook in de klas.


1989 richtte hij samen met twee jongens "The Spikerjacks" op. Opnamen hiervan moeten er zijn, maar zijn tot op de dag van vandaag niet terug gevonden. Pascal bleef schrijven en begon nummers op te nemen met verschillende stemmetjes die hij vanaf 1995 zou gebruiken in zijn eigen radio programma bij een lokale omroep. De naam "Spikerjacks"kwam omdat Pascal jaren een spijkerjack droeg, zelfs toen de jack inmiddels veel te klein was!

1991-1993 Pascal nam voor het eerst echt nummers op. Bij Funtracks in Amsterdam en Nijmegen kon je op een cassettebandje je nummer inzingen. Hij schreef de teksten veelal zelf.

1998 Pascal neemt met zijn collega`s een cd op. Hoewel het als een grap begon, dook de media er al snel bovenop! Interviews, een groot stuk in de krant en een 2e album (in 2000) waren het gevolg. Dit was voor Pascal het eerste succes!

2000-2002 Kwam het tweede succes voor Pascal , toen hij met "My way" 2 maal de eerste prijs won tijdens een soundmix wedstrijd in Deventer. Pascal wint voor de derde keer (in 2002) de soundmix-wedstrijd in Deventer met het nummer "My Way." en "Before the next teardrop falls." De groot beker -die men na 3x nummer 1 te zijn geweest kon winnen- staat nog altijd in Deventer.

2005 Pascal deed mee aan de regionale Idols Contest in Silvolde op 4 juni. Hij zong de" The Oscar Harris Medley" en mocht van de jury direct door naar de finale! Tijdens de finale op 19 juni, werd Pascal 4e. In Deventer zingt hij op 24 september voor een stampvolle zaal. Pascal wist niet dat het alleen om Nederlandse muziek moest gaan. Als hij in het Engels gaat zingen wordt de sfeer snel grimmig. Ongemakkelijk besluit hij toch door te gaan met zingen en weet na een tijdje de sfeer positief om te laten slaan. Men zingt mee en velen dansen. Hij kreeg hier respect voor van andere artiesten die in een vergelijkbare situatie de zaal allang hadden verlaten. In november komt Pascal`s demo album uit die dan snel is uitverkocht.

2006-2007 (3 februari) Pascal zingt op de cd-presentatie van Savana (12 jaar) uit Deventer. Savana is tevens jarig op deze bijzondere dag. Pascal zingt 4 nummers en... hoe toepasselijk, na het zingen van het nummer "het licht in mijn leven" slaan de stoppen door en valt alles uit. Op 16 mei nam hij weer een paar nieuwe nummers op. In 2007 staat Pascal op 20 februari , 27 februari en 28 april in de studio het een en ander op te nemen.

2008 Op 9 januari gaat Pascal de laatste hand leggen aan een aantal nieuwe nummers voor het eerste officiële album dat moet uitkomen. Zijn vader komt op 26 februari van dat jaar te overlijden, voor hem schrijft Pascal direct na het overlijden het nummer "Lieve Pa." Hij laat het nummer aan een vriend horen en de emoties komen van beide kanten.

2009 Pascal brengt de single "Lieve Pa" uit met bijbehorende clip. Reacties blijven niet uit. Vele interviews en optredens door het hele land volgen. Bijna elk weekend is hij ergens te zien en te horen. Niet alleen het Nederlandtalige repertoire bevalt, ook nummers van o.a. Elvis bevalt het publiek goed. Vervolgens geeft een paar shows in het land. Vele stations willen hem in de studio. 'lieve Pa' is bij deze stations veelvuldig te horen , tip plaat, of zelfs de nummer 1! Op straat herkennen ze Pascal inmiddels regelmatig. "Lieve Pa" zal worden gevolgt door een tweede single met clip, ( "Je bent alles.") het album "Recht uit mijn hart" -waarvan de laatste opnamen op 23 april plaatsvonden. Het album "Recht uit mijn hart" nam hij op in de studio van Arnold Mühren (van The Cats) in Volendam. Omdat Pascal een fan van "The Cats" is, wilde hij altijd al iets in de studio van Arnold Mühren opnemen. Zijn wens kwam hiermee in vervulling. Ter afsluiting van 2009 komt er ook een kerstalbum uit. 2009 was muziekaal gezien een erg druk, mooi en succesvol jaar.


Helaas leerde hij ook de negatieve kanten van het vak kennen. Het leek zo goed geregeld, maar niets bleek minder waar. Het initiatief van een zanger om van aankomende artiesten landelijk een vezamelalbum uit te brengen, bleef na de inverstering uit. Hij kreeg zelfs een aanbod van een manager -van een grote Nederlandse artiest- die flink wilde inversteren in een nieuw album, maar wel op voorwaarde dat Pascal zelf ook een flinke som zou inversteren. Dit was het keerpunt voor Pascal, die wist dat hij bedrogen zou worden. Wie zou immers zoveel willen inversteren in een beginnend artiest? 'Met een stem als een Marco Borsato okè, maar ik ben realistisch, dat heeft bij mij nu geen nut. Ik heb zeker genoten van alle aandacht de afgelopen tijd en heb het publiek een leuke tijd kunnen bezorgen, maar ik ga het in het vervolg totaal anders èn zelf doen.' aldus Pascal in een interview.


2010 In september, komt Pascal met een engelstalig album. "Always on my mind." Het album bevat 15 nummers van èèn van zijn grote voorbeelden: "Elvis!"

2011-2012 25 jaar nadat Pascal zijn eerste nummer schreef, komt hij met de videoclip "Het licht in mijn leven." en met een eerste eigen geproduceerde disco nummer dat medio dat jaar uitkomt. Eind 2011 komt er een kerstsingle. "White Christmas." In 2012 neemt Pascal een aantal demo`s op in zijn eigen studio.

2013 Pascal start het nieuwe jaar met met de single "Loving arms." en een bijbehorende videoclip. (release 9 januari) In de videoclip is pascal als baby te zien. "Loving arms" kwam op de eerste dag (9 januari) al binnen op de 15e plaats in de tv oranje parade. 23 juni, Pascal geeft zich op voor het tweede seizoen van "Bloed, zweet en tranen." Hij krijgt een uitnodiging voor de opnamen maar ontdekt deze te laat. Ook doet Pascal mee aan de tweede aflevering van "Join the beat." DJ Pascal feat. The Break! komt op 21 november met de single "We`re gonna dance tonight" . Meer dan 112.000 youtube hits had het nummer binnen 2 weken. Voor Pascal een overstap van zingen naar produceren en met succes!


2014 Op 15 maart komt "Music beats" uit. Het 2e nummer dat hij als DJ uitbrengt. Op 7 Juni komt "The Different"uit. Het derde nummer van DJ Pascal Nobel. Midden zomer is het de bedoeling dat Pascal weer met een Nederlandstalig nummer komt. De oorspronkelijke plannen komen direct te vervallen als Pascal gevraagd wordt een nummer te schrijven voor stadgenoot Rowen Bats en dit nummer ook wil zingen op de herdenkingsavond op 2 augustus. Rowen kwam op 12 jarige leeftijd om bij de ramp met de MH17 op 17 juli. Kort voor de herdenking is het nummer "Rowen" klaar en zingt Pascal voor de meer dan 1000 aanwezigen. Er komt een clip en single uit. De clip komt binnen op nr.5 en staat op plaats 189 in de top 1000 van 2014. Beiden een record. Vlak voor het drukken van de single, schrijft Pascal nog een tweede nummer, "We missen jou." Ook hiervan komt een clip. Samen hebben beide nummers de titel : Rowen, we missen jou. 14 december komt er een derde nummer voor Rowen, "in de armen van jouw engel."


2015 Op 11 april presenteert Pascal de eerste editie van Zutphens talent, die door hemzelf en een vriend is opgezet. Het blijkt een groot succes te zijn. Tijdens deze show zingt Pascal het nummer 'we missen jou' voor Rowen. Eerst is er nog twijfel dit te doen omdat de avond in het teken van de artiesten staat. Pascal besluit het toch te doen. "Ik vind het belangrijk om toch weer stil te staan bij Rowen en voel dat ik dit voor hem mòet doen." Aldus Pascal. Voor de uitvaart van Rowen (4 juli), schrijft Pascal het nummer 'zonnebloemen' (afscheid doet pijn.) Hij zingt op deze dag uiteindelijk het nummer 'we missen jou.' voor hem. Met de onthulling -op 17 juli- van het monument (gerealiseerd door Pascal) wordt een zwaar jaar symbolisch afgesloten voor de media. Als DJ komen er dit jaar 3 nummers: 'Say hello' (feat. Danny Claire 25 juli), 'Follow me' (1 september) en 'You gotta know.' (3 oktober)2016 In de zomer van 2016 moet er een album komen. Helaas door gezondheids- problemen lukt het niet om alles op tijd klaar te krijgen, waardoor de lancering hiervan pas in 2018 zal plaatsvinden. Op 6 december 2016 komt de clip Silver Bells online.


2017 Achter de schermen is er flink gewerkt aan veel materiaal. Vooral aan de DVD met clips is hard gewerkt. 'Oude' clips zijn bewerkt en opgeknapt en met materiaal uit het archief zijn ook enkele clips tot stand gekomen voor een DVD. Ook zijn er nieuwe nummers geschreven. Het meeste materiaal moet in 2018 uitkomen. 2018 zal dus weer een jaar gaan worden waarin Pascal regelmatig te zien en te horen zal zijn.


2018 Op 27 mei komt er een live album uit. De live nummers werden opgenomen tijdens diverse optredens in zalen door het hele land. Soms trad hij solo op, soms in combinatie met andere artiesten. Pascal liet meestal zijn optredens recorden met het idee er later nog wat mee te doen. Uit de vele optredens van Pascal is dit album tot stand gekomen. Met een team is er hard gewerkt om deze nummers 'gelijk te trekken.' Dit album bevat 11 tracks. Track 11 van 'recorded live' is een bonustrack van het nummer 'we missen jou.' Dit nummer zong Pascal in 2015 voor plaatsgenoot Rowen Bats. (zie 2014/2015)

Op 17 juli komt de clip 'He`ll have to go' uit. Het is de eerste clip sinds 2014 die op diverse tv stations te zien zal zijn.

Alles van Pascal in de Webshop

Volg Pascal ook op

Contact

Heeft u een algemene vraag of heeft u een radiostation en wilt u muziek van Pascal voor uw radioprogramma?
Mail ons gerust.